Tahitótfalui családi ház

Tahitótfalu családi ház

Ára: 185.000.000,-Ft

1 Nappali | 4 Hálószoba | 2 Fürdőszoba
1 Önálló WC | 1 Terasz
203 m2 össz terület | 1020 m2 telek
1 szintes | 2 beállásos garázs
Ezt a tahitótfalui házat a tulajdonosok maguknak építették, hosszú távra tervezve itt az otthonukat. Az előző házuk építésnél megtanultakat maximálisan felhasználva, tudatosan, eleve kompromisszummentes gyereknevelési otthonnak építették az új házukat. Ahogy a mondás tartja az „első házadat az ellenségednek, a másodikat a barátodnak építed…..” Sajnos – ahogy oly gyakran – az élet közbeszólt, így eladó sorba került ez a modern, melegséget sugárzó családi otthon.
Miért is nevezhető ez a ház a legoptimálisabb gyermeknevelő otthonnak? Mert a háznak ideális elrendezése van. Amellett, hogy a modern kor igényeit teljes mértékben kielégíti az adott ingatlan, a legfőbb tulajdonsága, hogy nagy, közös családi terek vannak a házban. A nappali, étkező és a konyha egy egységbe forrva biztosítja a család legfontosabb, legnyüzsgőbb életterét. Ugyanakkor a szülői szobától jól elkülönítve találhatóak a gyerekszobák, saját fürdőkkel és gardrób helyiségekkel.
A gyermek nevelő ingatlanoktól a tulajdonosok joggal várhatják el, hogy minden szempontból biztonságos legyen az ingatlan környéke, biztonságos gyermekbarát legyen akár nagyon kiskorú gyermekek részére is a ház kialakítása és a kert is. A település összetétele jó barátokat adhat minden korosztályban a gyerekeknek. Az óvoda vagy a zenei tagozatos általános iskola közelsége jó tanulási lehetőségeket, a jó levegő pedig az egészséget biztosítja.
Leírás
A ház egy parkosított telken (1020 m2) helyezkedik el és egyszintes kialakítású (203 m2). A ház lakóterével egy szinten van egy kényelmes két gépkocsi és motor, illetve kerékpárok elhelyezésére is alkalmas, motorizált, hatalmas garázskapus garázs (37,5 m2). Minden lakóhelyiség egy szinten van: a nappali közvetlen kijárattal rendelkezik a fedett teraszra (21 m2) és a kertre, a konyhával és a nagy étkezővel egy blokkot képeznek az ingatlanban. A konyhából nyílik egy jól kihasználható kamra. Ennek az élettérnek gyakorlatilag a közepén van egy egyedileg, cserépkályha építő mester által épített modern, fatüzelésű, nagyon szép, letisztult vonalvezetésű, nagy cserépkályha. A cserépkályha kedvező üzemeltetési költségek mellett nagy részt veszi ki a ház fűtéséből, ami az ingatlan gázszámlán is jól érzékelhető. A legutóbbi gázszámla éves elszámolásnál átlagban ez 11.000,- ft (!!!) volt. Egy ilyen méretű háznál ez elképesztően alacsonynak számít.
A ház bejárata egy kényelmes, nagy előszobába vezet, ahol a garázsból nyíló ajtó is található. Addig amíg az embernek nem volt fűtött garázsa talán nem is tudja igazán értékelni, hogy mennyire kényelmes és komfortos egy ilyen garázs. Télen meleg, nyáron hűvös kocsiba tud az ember beszállni. A hétvégi nagy bevásárlásból a jól megpakolt kocsi csomagtartójának kipakolásánál nem számít, hogy kint zuhog az eső, jeges szél fúj vagy éppen döglesztő kánikula van, mert egy ilyen garázsból az kényelmesen elvégezhető.
Az ingatlan középső traktusában található a vendégszoba, a vendég WC, a szülői háló, saját gardrób helységgel és a szülői hálóhoz tartozó zuhanyzós, WC-és, bidés fürdőszoba, valamint a mosókonyha a gépészeti egységekkel. A ház harmadik traktusában található a két gyermekszoba egy közös gardrób helységgel és egy két mosdópultos, WC-és, kádas fürdővel. A ház középső traktusát a gyerek szobás résszel összekötő nagyon kényelmes közlekedő baloldali falában végig egy hatalmas beépített gardrób szekrénysor került kialakításra. A padlásfeljáró a garázsból nyílik. A födém monolit vasbeton, a padlás teljes alapterületen járható és pakolható.
A ház építése olyan minőségben készült, ami messze meghaladja a jelen időszakban megszokott minőséget, hisz az építtetők saját maguknak építették ezt a házat nagy körültekintéssel és odafigyeléssel. Remek tervezés, élhető ház, kiváló anyagok, igényes kivitelezés – ezek manapság nem jellemző tulajdonságok.
A ház tervezésnél a tulajdonosok arra is gondoltak, hogy a házat 1/3-2/3 arányban némi utó munkával ketté is lehet választani a későbbiekben.
Ingatlan elhelyezkedése
Az ingatlan Tahitótfalun a hegy felőli részen található. Tahitótfalu Pest megye északi részén, Budapesttől kb. 28 kilométerre, Esztergomtól kb. 25 kilométerre, a gyönyörű és nyüzsgő művészeti életéről híres Szentendrétől északra található kb. 8 km-re, a 11-es főút mellett. A Szentendrei-Duna választja két részre, a szentendrei-szigeti Tótfalura és a Visegrádi-hegység lábainál húzódó Tahira, a kettőt a Szentendrei-szigetre vezető egyetlen közúti híd, a Tildy híd kapcsolja össze.
Az ingatlantól gépkocsival kb. 3 perc a bölcsőde és kb. 5 percre a zene tagozatos általános iskola található. A központ gépkocsival szintén kb. 3 perc alatt elérhető, ahol Tesco Expressz, Rossmann és egyéb kisboltok, pékségek találhatóak. A központban Okmányiroda is elérhető. A kb. 8 km-re fekvő Szentendrén még több általános iskola és erős gimnáziumok (Református gimnázium, Ferences gimnázium, Móricz Zsigmond gimnázium) és középiskolák találhatóak. Közösségi közlekedés szempontjából a Volánbusz járatai biztosítják az összeköttetést mind Esztergom felé mind Szentendre felé a hév végállomásáig. Szezonálisan a kikötőből Dunai hajójárat jár Budapestre a Batthyány tér-ig. Előrehaladott tárgyalások vannak arra vonatkozóan, hogy ezt a hajójáratot nem csak szezonálisan, hanem egész évben járatnák úgynevezett „tanuló járatként”.
Kertről
Általában elmondható, hogy míg felépül egy ház, úgy az építkezés végére a tulajdonosoknak igencsak elfogynak az anyagi lehetőségük. A kertre, de legfőképpen a végleges igényes kerítésre már nem igen tudnak jelentősebb anyagi forrásokat fordítani. Itt nem ez volt a helyzet! Az ingatlan teljes utcai frontján, teljes hosszában egy igen szép és minőségi kerítés kivitelezése történt meg. A nagy, kétszárnyú motorizált kertkapu mellet van egy személyi bejáró kapu is. A kert igazából három részre van tagolva jelenleg.
Az első rész a garázskapú előtt és annak bal oldali díszkövezett rész. A két gépkocsi garázsban történő elhelyezésén túl az ingatlanon belül további két gépkocsi külső, biztonságos parkolása is biztosított, úgy, hogy bármelyik kocsival történő mozgás független a többi parkoló gépkocsitól.
A kert második része parkosított, ami a ház és a terasz közvetlen környékét jelenti.
A harmadik rész pedig, ami az előbbitől ötletesen lett leválasztva. Ez egy kutyák részére elkülönített rész, nagy méretű kenellel. Ez a rész úgy lett kialakítva, hogy a kutyák a teljes ingatlant körbe tudják járni a parkosított rész kivételével.
Az épületről röviden.
A ház 2018-ban épült, 30-as Porotherm téglából. A ház külsőjén 15 cm Dryvitos hőszigetelés van. Az ablakok 3 rétegű műanyag nyílászárok, kívül-belül faerezet mintázattal. A födém szerkezete monolit vasbeton. Az erős és természetes tető faszerkezetére az egyik legmodernebb és nagyon időtálló barna Bramac római betoncserép került. A belső nyílászárók egyedi gyártású, minőségi kialakítási nagyon exkluzív kinézetű tömör fa ajtók. A házban a fatüzelésű cserépkályhán kívül van egy kondenzációs gázkazán, padló és radiátoros fűtéssel. Minden szobában és a nappaliban is hűtő-fűtő klímák is fel vannak szerelve. A csaptelepek a kiemelkedő minőségű Hansgrohe csaptelepek.

 

 

Az ingatlan közvetlenül a tulajdonostól eladó, kérem tartsák tiszteletben, hogy nem kívánunk ingatlan közvetítőt igénybe venni, még akkor sem, ha pont van egy ügyfele, aki pont egy ilyen ingatlant keres.

Kattintás a nagy képre és a kép kinyílik teljes képernyőben!

Készen áll egy bemutatóra?

Vegye fel a kapcsolatot a tulajdonossal!
Kapcsolat +36 20 989 3889
                   +36 20 433 0803
 

Kérek egy visszahívást!